iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pstrąg z kluseczkami z kuskusa i awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pstrąg z kluseczkami z kuskusa i awokado

Pstrąg z kluseczkami z kuskusa i awokado

Składniki:

Pstrąg z kluseczkami z kuskusa i awokado

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z kluseczkami z kuskusa i awokado
Pstrąga myjemy skrobiemy usuwamy wnętrzności i solimy z każdej strony wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 20 min. Kaszę kuskus mieszamy z przyprawa uniwersalną i zalewamy wrzątkiem 1 cm nad poziom kaszy , odstawiamy. Po ok 10 min , kasze dobrze mieszamy i studzimy. awokado obieramy usuwamy pestkę i dusimy widelcem.Poduszone awokado dodajemy do kaszy mieszamy - doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Upieczonego pstrąga posypujemy suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Z kaszy robimy za pomocą 2 łyżeczek kluseczki i układamy dookoła pstrąga. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.