Lucy

Lucy

Szef Kuchni
[Przepisów: 13]

Pstrąg z masłem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Rybę sprawić, dokładnie umyć, podzielić na porcje. Natrzeć solą, majerankiem i

Pstrąg z masłem czosnkowym

Składniki:

Pstrąg z masłem czosnkowym

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z masłem czosnkowym
Rybę sprawić, dokładnie umyć, podzielić na porcje. Natrzeć solą, majerankiem i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Na oddzielnej patelni roztopić masło. Ząbki czosnku pokroić na drobne kawałki i prze-smażyć. Rybę przełożyć na talerz, polać masłem czosnkowym i skropić sokiem z cytryny. Podawać z białym pieczywem lub frytkami.

Tagi:

pstrąg