gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Pstrąg z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pstrąg z piekarnika z papryczką

Pstrąg z piekarnika

Składniki:

Pstrąg z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z piekarnika
Pstrągi czyścimy, suszymy ,solimy i pieprzymy. Kładziemy je na blachy do pieczenia. Polewamy je oliwą z oliwek i kilkoma kroplami octu. Bułke tartą mieszamy z pokrojonymi ząbkami czosnku i pokrojona pietruszką i przykywamy ta mieszanką pstrągi. Tak przygotowane pstragi wkładamy do nagrzanego piekarnik do 180 c i pieczemy do miekkości. Miedzyczasie smażymy pokrojoną w paski papryke na oliwie. Kiedy pstragi są juz upieczone wykładamy na półmisek z papryczkami i dekorujemy plastrami cytrynki :) Smacznego

Tagi:

tarta pstrąg