Sposób przygotowania:
Pstrąg z pietruszką i sałatką z kapusty
1. Pstrągi należy wypatroszyć i oczyścić. Umyte przekładamy do miseczki. Mieszamy 3 łyżki oleju z solą, pieprzem, przyprawą do ryb. Tak powstałą marynatą nacieramy każdy kawałek ryby. Do środka wkładamy pietruszkę. Odstawiamy na godzinę do lodówki, aby ryba się zamarynowała. 2. Jajko rozbijamy z solą i pieprzem. Każdy kawałek ryby panierujemy w jajku. 3. Po jajku panierujemy rybę w bułce tartej. 4. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy rybę z każdej strony. 5. Ryba jest gotowa jeśli płetwa grzbietowa bez problemy da się wyciągnąć. 6. Kapustę doprawiamy pieprzem i cukrem. Dodajemy do niej drobno posiekaną cebulę i mieszamy. Pstrąga wykładamy na talerz i podajemy z porcją kapusty i chlebem, lub ziemniakami.