Sposób przygotowania:
Pstrągi z czosnkiem, cebulką i seremETAP 1:
Pstrągi oczyszczamy, robimy kilka nacięć. Ryby układamy na kawałkach folii aluminiowej, przyprawiamy z zewnątrz i w środku solą, białym pieprzem i przyprawą do ryb, skrapiamy sokiem z cytryny. W nacięcia wkładamy plastry czosnku i cebuli.
ETAP 2:
Natkę pietruszki myjemy.
Każdego pstrąga nadziewamy połową porcji masła czosnkowego i połową pęczka natki.
ETAP 3:
Każdy plaster sera kroimy na kilka paseczków.
Na każdym pstrągu układamy ser i cebulę. Ryby owijamy folią.
ETAP 4:
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w słupki lub talarki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy przyprawami, skrapiamy oliwą. Pomiędzy ziemniakami układamy pstrągi w folii. Danie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 20-25 minut.