Sposób przygotowania:
Ptasie mleczko z bananami i galaretkąPieczemy biszkopt:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka i na sam koniec obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Lekko mieszamy i wykładamy na formę wyłożona papierem do pieczenia o wymiarach 25x35 cm. Ciasto pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni.
ETAP 2:
Galaretkę o smaku i jeżyn i wiśniowa rozpuszczamy każdą w 400 ml wody i odstawiamy do stężenia. Ubijamy 200 ml ze śmietaną śnieżką i wlewamy powoli najpierw czerwoną galaretkę i wykładamy na wystudzony biszkopt i dajemy do lodówki, potem tak samo robimy z galaretką o smaku jeżyn i dajemy do lodówki.
Galaretki zielone rozpuszczamy w 800 ml wody i odstawiamy do stężenia.
Na piance układamy pokrojone banany i wylewamy tężejące galaretki zielone. Ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki.