Sposób przygotowania:
Ptysie
Masło i wodę zagotować. Gdy będzie już się gotować dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, i mieszać cały czas. Gdy zaczną pojawiać się oznaki wrzenia ciasta. Zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut do ostygnięcia. Dodać do zimnej masy jajka. Mieszać do uzyskania ciasta. Gdy będzie dobre formułować na brytfannie ptysie. Zapiec w piekarniku w 180 st. przez ok. 30 minut, KREM: Z 400 ml odlewamy pół szklanki i rozmieszamy w tej szklance budyń. Resztę mleka gotujemy. Gdy już ugotujemy dodajemy do niego mleko z budyniem. Gdy się ugotuje pozostaw do wystygnięcia. Gdy będzie zimna masa zmiksować ją z masłem. Na każde jedno ciasto nakładamy szprycą ładnie kremu i przykrywamy drugim ciastkiem
Sarenka
pioge7
nawet łatwe :D
gosia47-47
IwonaM
iwa643