Sposób przygotowania:
Ptysie z kremem pomarańczowym
KROK 1 Zagotuj szklankę mleka z masłem i solą. Dosyp mąkę i mieszaj, aż ciasto się od ścianek garnka. Zestaw z ognia i dalej mieszając wbijaj po 1 jajku.Gdy cisto będzie gładkie, przełóż je do szprycy. Na blachę przykrytą pergaminem wyciśnij 12 krążków ciasta (o średnicy 7 cm) KROK 2 Ptysie piecz 25 minut w temperaturze 200 st. Natychmiast po upieczeniu ostrym nozem porozcinaj je poprzecznie na pół (tylko ciepłe ciasto się nie pokruszy) KROK 3 Budyń rozmieszaj z 4 łyżkami mleka, resztę mleka zagotuj, zagęść zawiesiną budyniową. Powstałą masę przestudź. Twaróg utrzyj ze skórką cytrynową i słodzikiem do smaku. Ucierając, dokładaj po 1 łyżce budyniu. Przypraw słodzikiem. Za pomocą szprycy nałóż krem na spody ptysiowych oponek. Przykryj wierzchami. Posyp słodzikiem i pistacjami. Pychota!!!
Anka
Justyna33