Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pudliszkowa Edzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

To, co ma w sobie pomidory nigdy się nie nudzi!

Pudliszkowa Edzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pudliszkowa Edzi

 

 

  • KLOPSIKI
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • 2 łyżki bułki tartej.
  • 1 ugotowana marchewka
  • 1 ugotowana pietruszka

Sposób przygotowania:

Pudliszkowa Edzi
Do garnka wlewamy 2 łyżki oliwy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Czosnek miażdżymy, siekamy, imbir ścieramy na tarce do czosnku i dodajemy do zeszklonej cebuli. Smażymy ok pół minutki. Dodajemy koncentrat i przesmażamy przez chwilkę, żeby wydobyć z niego to, co najlepsze. Zalewamy bulionem, zagotowujemy i wsypujemy ryż. Całość gotujemy ok 20 min, do miękkości ryżu. Na patelni rozgrzewamy resztę oliwy. Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę, chwilkę smażymy, dodajemy fasolkę szparagową, sól i pieprz. Całość przesmażamy ok 10 min. Kiedy ryż już jest gotowy, dodajemy fasolę z pieczarkami, wlewamy śmietankę i wcieramy gałkę muszkatołową. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy posypaną natką pietruszki z klopsikami- opcjonalnie. KLOPSY Składniki siekamy razem, żeby się połączyły. Kształtujemy kulki i gotujemy w osolonej wodzie ok 10 min.
Pudliszkowa Edzi
Do zeszklonej cebuli z czosnkiem i imbirem dodajemy koncentrat i przesmażamy przez chwilę
Pudliszkowa Edzi
Na rozgrzanej patelni przesmażamy pieczarki i fasolkę
Pudliszkowa Edzi
Do gotującego się bulionu z przecierem wsypujemy ryż i gotujemy razem do miękkości
Pudliszkowa Edzi
Dodajemy przesmażone pieczarki i fasolkę szparagową