Sposób przygotowania:
Pulpeciki jaglane w sosie pomidorowym
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu studzimy. Cebulę kroimy w kostkę pieczarki obieramy i ścieramy.
Na patelni rozgrzewamy masło dajemy cebulę i pieczarki podsmażamy chwilę studzimy Kaszę przekładamy do miski mieszamy widelcem.
Do kaszy dodajemy zimne pieczarki, natkę posiekaną wbijamy jajko doprawiamy pieprzem, solą dodajemy pozostałe przyprawy.
Wsypujemy kaszę i otręby wyrabiamy masę jeżeli jest wolna to dodajemy jeszcze trochę kaszy many lub bułki tartej.
Z masy formujemy małe pulpeciki obtaczamy w buce tartej i podsmażamy. W rondlu rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek podsmażamy.
Do sosu wlewamy sok pomidorowy doprawiamy.
Do sosu można dodać trochę śmietany. Pulpeciki można włożyć do sosu albo tylko polać je sosem przed podaniem.
POLECAM!!!
Na patelni rozgrzewamy masło dajemy cebulę i pieczarki podsmażamy chwilę studzimy Kaszę przekładamy do miski mieszamy widelcem.
Do kaszy dodajemy zimne pieczarki, natkę posiekaną wbijamy jajko doprawiamy pieprzem, solą dodajemy pozostałe przyprawy.
Wsypujemy kaszę i otręby wyrabiamy masę jeżeli jest wolna to dodajemy jeszcze trochę kaszy many lub bułki tartej.
Z masy formujemy małe pulpeciki obtaczamy w buce tartej i podsmażamy. W rondlu rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek podsmażamy.
Do sosu wlewamy sok pomidorowy doprawiamy.
Do sosu można dodać trochę śmietany. Pulpeciki można włożyć do sosu albo tylko polać je sosem przed podaniem.
POLECAM!!!
gusia1000