Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pulpeciki ryżowe z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Chrupiące, aksamitne pulpeciki z serem mozzarella, znakomite jako przekąska.

Pulpeciki ryżowe z mozzarellą

Składniki:

Pulpeciki ryżowe z mozzarellą

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki ryżowe z mozzarellą
Ryż ugotować na sypko. Masło rozpuścić w rondlu, dodać drobno posiekany czosnek i cebulę, podsmażyć i odstawić. Ryż połączyć z serem, jajkiem i czosnkiem z cebulą. Dodać posiekany szczypiorek, doprawić do smaku. Z masy formować małe kulki, obtaczać w bułce tartej, smażyć na złoto, a następnie odsączyć na papierowym ręczniku.