Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie limonkowo-kokosowym
Pulpeciki: Cebulę z czosnkiem kroimy w drobną kostkę przesmażamy na oliwię aż się ładnie zarumienią. Mięso przekładamy do miski solimy i pieprzymy. Bułkę tartą zalewamy mlekiem dodajemy do mięsa, dodajemy przesmażoną cebulę i posiekane chilli i wszystko razem dokładnie wyrabiamy. Lekko wilgotną dłonią formujemy pulpeciki ale niezbyt małe, żeby w środku nie były zbyt suche. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na złoty kolor pulpeciki. Do pulpecików dodajemy przyprawy i pokrojone w plasterki chilli z imbirem, wlewamy bulion i mleko kokosowe, dodajemy skórkę z limonki i sok i gotujemy około 20 minut. Sos doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie brązowym cukrem. Jeśli nie jest zbyt kwaśny dolewamy sok z limonki. Serwujemy z ryżem jaśminowym
smokii