Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pulpeciki w sosie z wasabi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pulpeciki z mielonej wieprzowiny z dodatkiem kaszy manny, w śmietanowym sosie z dodatkiem wasabi i ziół.

Pulpeciki w sosie z wasabi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpeciki w sosie z wasabi

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie z wasabi
Mięso przełożyć do miski. Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, jajko, kaszę, przyprawę do mięsa mielonego, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. Bulion zagotować, dodać do niego ziele angielskie i liść laurowy. Z mięsnej masy formować małe, okrągłe pulpeciki i wrzucać je do gotującego się bulionu. Do bulionu dodać też zioła, musztardę, kostkę mięsną i wasabi. Gotować ok. 15-20 minut. Śmietanę wymieszać z pół szklanki zimnej wody i mąką. Zagęścić nią sos. W razie potrzeby doprawić do smaku odrobiną soli lub przyprawy uniwersalnej.
Pulpeciki w sosie z wasabi
Mięso mielone z dodatkiem kaszy jajka cebuli i przypraw.
Pulpeciki w sosie z wasabi
Wszystkie składniki pulpecików dokładnie ze sobą wymieszane.
Pulpeciki w sosie z wasabi
Uformowane z mięsnej masy pulpeciki wrzucone do gotującego się bulionu.
Pulpeciki w sosie z wasabi
Śmietana wymieszana z zimną wodą i pszenną mąką.