Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1312]

Pulpety z niespodzianką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pulpety na obiad, z jajkiem w środku

Pulpety z niespodzianką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety z niespodzianką

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z niespodzianką
Dwa jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę. Koperek opłukać, drobno pokroić. Do miski włożyć mięso mielone, jajka, bułkę, sól i pieprz, wyrobić masę mięsną. Formować okrągłe pulpety, spłaszczać je na dłoni, na środku pulpetów układać połowę jajka, obsypać wokół jajka, kapustą pekińską i koperkiem, dobrze zlepiać, formując okrągłe pulpety. Posypać pulpety koperkiem i kapustą, dobrze docisnąć. Pulpety panierować w mące, wrzucać na gotującą wodę z kostkami rosołowymi, gotować na wolnym ogniu, kilka minut.Pieczarki umyć, osączyć, pokroić , przesmażyć na maśle, razem z pokrojoną w kostkę cebulką, dodać do pulpetów. Sos zagęścić śmietaną, gdyby był za rzadki, dodać łyżkę mąki. Pulpety podawać polane sosem pieczarkowym.
Pulpety z niespodzianką
Składniki do nadziania pulpetów przygotowane
Pulpety z niespodzianką
Na masie mięsnej położono jajko koperek i kapustę pekińską
Pulpety z niespodzianką
Pulpety obsypane kapustą pekińską i koperkiem
Pulpety z niespodzianką
Podczas panierowania pulpetów w mące z każdej strony