85martita

85martita

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Pulpeciki z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne pulpeciki z grzybami doskonały pomysł na obiad

Pulpeciki z grzybami

Składniki:

Pulpeciki z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z grzybami
Grzyby dokładnie umyć,oczyścić,małe pozostawić w całości. Jedna cebulę obrać pokroić,zeszklić na maśle,dodać grzyby,smażyć 15 min.Mięso mielone wyrobić z jajkiem, posiekaną drobno druga cebulka i łyżką bułki tartej na gładka masę. Posolić obficie i oprószyć pieprzem.Uformować małe zgrabne pulpeciki. Na rozgrzanym oleju obsmażyć pulpeciki,zalać bulionem,dusić przez kilka do miękkości. Wyjąć łyżka cedzakową,przełożyć na talerz. Wywar gotować przez chwilkę,aż zgęstnieje. Dodać do grzybków,dusić kwadrans na małym ogniu. Przełożyć do grzybów pulpeciki, przykryć,chwilkę pozostawić na małym ogniu. Podawać na gorąco z makaronem lub ryżem.