Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pulpeciki z pieczarkami w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pulpeciki z mielonej wieprzowiny z dodatkiem pokrojonych w kostkę pieczarek, gotowane w sosie pomidorowym.

Pulpeciki z pieczarkami w sosie pomidorowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpeciki z pieczarkami w sosie pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z pieczarkami w sosie pomidorowym
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, przyprawę w płynie, kaszę, trochę pieprzu, pokrojone w kostkę pieczarki i czosnek. Wszystko bardzo starannie wymieszać. Bulion zagotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Z mięsno-grzybowej masy formować niezbyt duże, okrągłe pulpeciki i wrzucać je do gotującego się bulionu. Lekko zamieszać. Gotować ok. 20 minut. Do wywaru dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Mąkę rozmieszać z pół szklanki zimnej wody. Zagęścić nią sos. W razie potrzeby doprawić do smaku odrobiną soli lub przyprawy uniwersalnej.
Pulpeciki z pieczarkami w sosie pomidorowym
Mięso z dodatkiem pokrojonej cebuli pieczarek i przypraw.
Pulpeciki z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pulpeciki uformowane z mięsno grzybowej masy wrzucone do bulionu.
Pulpeciki z pieczarkami w sosie pomidorowym
Koncentrat pomidorowy dodany do bulionu z pulpecikami.
Pulpeciki z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pszenna mąka dokładnie wymieszana z zimną wodą.