Sposób przygotowania:
Pulpet z indyka w sosie koperkowym
Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, jajo, namoczoną i wyciśniętą wcześniej bułkę. Solimy i pieprzymy mięso. Wszystko mieszamy dokładnie. Z powstałej masy formujemy pulpety. W rondlu z wodą rozpuszczamy dwie kostki rosołowe, i na wrzątek wrzucamy pulpety. Gotujemy ok 10 - 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy mięso z wody, i dodajemy do tej wody posiekany drobno koperek. Doprowadzamy do wrzenia. W połowie szklanki wody mieszamy czubatą łyżkę mąki. Na gotujący się wywar z mięsa wlewamy mieszankę wody z mąką cały czas mieszając, aż zagęści się nasz sos. Następnie zabielamy sos jogurtem i doprawiamy go do smaku maggi. Pulpety polewamy sosem. Doskonale smakują z młodymi ziemniakami i surówkami. Polecam!