Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Pulpety bezjajeczne z sosem borowikowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne danie, podaje z kaszą, sos aromatyczny - grzybowy

Pulpety bezjajeczne z sosem borowikowym

Składniki:

Pulpety bezjajeczne z sosem borowikowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety bezjajeczne z sosem borowikowym
Mięso ugniatamy i mieszamy z przyprawami oraz bułką tartą. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy, dokladnie mieszmay mięso i lepimy pulpeciki. Do miseczki malej wsypuje mąke i wkladam pulpecik, lekko poruszam mieczkadzieki czemu obtacza si rownomiernie w mące bez brudzenia :) Grzyby zalewam wrzątkiem, najlepiej kilka godzin wczensiej. Następnie razem z aromatyczna wodą dodaje do rondelka i zagotowuje. Dodaje smietanę i przyprawiam, gotuje przez dłuższą chwilę na wolnym ogniu. Wyjmuje listek laurowy.Smaże pulpeciki na oliwie tak aby mialy chrupką skórkę i przekaldam do sosu, podgrzewam i podaje z ugotowana kasza