Sposób przygotowania:
Pulpety duszone w porze.
Miszamy mięso z jajkiem, namoczoną bułką, wyciśniętym czosnkiem, dodajemy przyprawy. Formujemy pulpety (mogą się nieco nie kleić ale opanierowane będą się trzymały :)
Panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Por kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę, marchew obieramy, ucieramy na tarce na grubych oczkach, całosć smażymy na maśle, do podsmażonych warzyw dodajemy pulpety, zalewamy bulionem, mieszamy, dusimy pod przykryciem ok 15 minut.
Podajemy z gotowanymi ziemniaczkami. ja ułożyłam do miseczki nadno pokrojonew kostke ziemniaczki, a na górę pulpety.
Smacznego!!!!
Panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Por kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę, marchew obieramy, ucieramy na tarce na grubych oczkach, całosć smażymy na maśle, do podsmażonych warzyw dodajemy pulpety, zalewamy bulionem, mieszamy, dusimy pod przykryciem ok 15 minut.
Podajemy z gotowanymi ziemniaczkami. ja ułożyłam do miseczki nadno pokrojonew kostke ziemniaczki, a na górę pulpety.
Smacznego!!!!