Sposób przygotowania:
Pulpety rybne w sosie curry
Filety rybne z mintaja rozmrozić, a następnie przepuścić w maszyce do mięsa. Cebule obrać, opłukać, pokroić w piórka oraz również zemleć. Wbić do masy jajko surowe, doprawić solą i pieprzem ziołowym oraz zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Wymieszać i formować średnie pulpety. Olej wlać na patelnie i rozgrzać. Na rozgrzany kłaść pulpety i smażyć na rumiano z obu stron na średnim ogniu. Mąkę zmieszać ze śmietanką i curry z dodatkiem kurkumy, tak żeby nie było grudek i zalać pulpety, zamieszać, dodać garstkę kaparów i przykryć pokrywką. Dusić z pół godziny na wolnym ogniu. Gdy zacznie sos pyrkotać, wyłączyć i nakładać danie na talerze. Podawać z makaronem lub ryżem.