Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pulpety w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pulpety te świetnie spiszą się na obiedzie.

Pulpety w pomidorach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pulpety w pomidorach

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w pomidorach
Marchewkę i pietruszkę obrać, opłukać i pokroić dość drobno w kostkę, przełożyć do garnka i zalać wodą, dodać soli i pieprzu i gotować na malutkim ogniu. Mięso mielone przełożyć do miski, wymieszać, dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek, jajko sól i pieprz wszystko wyrobić na masę, następnie dodajemy bułkę tartą, formujemy pulpety które obtaczamy w mące, wrzucamy na gotujące się warzywka z wodą, zalewamy zmiksowanymi pomidorami i gotujemy na malutkim ogniu. Podajemy posypując natką.
Pulpety w pomidorach
Gotujące się w sosie pulpety na obiad