magdalea

magdalea

Kucharz
[Przepisów: 14]

Pulpety w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pulpety z aromatycznym sosem

Pulpety w sosie koperkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety w sosie koperkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie koperkowym
Bułkę tartą zalać mlekiem. Mięso wymieszać z bułką tarta i jajkiem, doprawić sola i pieprzem.. Rosól zagotować, z mięsa formować pulpeciki i wkładać do rosołu, gotowac przez 20 minut. Pulpety wyjąc, koperek posiekać. Żółtka ubić ze śmietaną i mąka ziemniaczana, wymieszać z rosołem i koperkiem. Do gotowego sosu włożyc pulpety.
Pulpety w sosie koperkowym
Mięso wymieszać z bułką tartą i jajkiem
Pulpety w sosie koperkowym
Pulpety obgotować w rosole
Pulpety w sosie koperkowym
Zmiksować żółtka ze smietaną i mąką
Pulpety w sosie koperkowym
Włożyć pulpety do gotowego sosu