Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pulpety w sosie marchewkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kulki mięsne w delikatnym sosie marchewkowym.Najlepiej podajemy z kaszą lub ziemniakami i zdrową surówką.

Pulpety w sosie marchewkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety w sosie marchewkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie marchewkowym
Pulpety: Bułkę moczymy w mleku lub wodzie. Cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę dodajemy jajko , odciśniętą bułkę doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Formujemy kuleczki , obtaczamy je w bułce i smażymy na oleju.Sos: 1 litr wody zagotowujemy z Vegetą , zielem angielskim i liściem laurowym. Cebulę siekamy i smażymy na maśle. Resztę warzyw obieramy i ścieramy na tarce . Wszystkie warzywa wrzucamy do wrzątku. Chwile gotujemy i wkładamy mięsne kulki. Gotujemy 20 minut na małym ogniu. Doprawiamy do smaku , dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Ewentualnie zagęszczamy mąką. 
Pulpety w sosie marchewkowym
Cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę dodajemy jajko , odciśniętą bułkę doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Pulpety w sosie marchewkowym
Formujemy kuleczki , obtaczamy je w bułce i smażymy na oleju.
Pulpety w sosie marchewkowym
1 litr wody zagotowujemy z Vegetą , zielem angielskim i liściem laurowym. Cebulę siekamy i smażymy na maśle. Resztę warzyw obieramy i ścieramy na tarce . Wszystkie warzywa wrzucamy do wrzątku
Pulpety w sosie marchewkowym
Wkładamy mięsne kulki. Gotujemy 20 minut na małym ogniu. Doprawiamy do smaku , dodajemy posiekaną natkę pietruszki.