Sposób przygotowania:
Pulpety wieprzowo-marchewkowe Eli
Obraną,umytą marchewkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,cebulę posiekać.Mięso mielone włożyć do miski,dodać marchewkę,cebulę,czosnek,przyprawę do mielonego,bułkę tartą,jajko,majeranek,sól,pieprz i wymieszać.Uformować pulpety wielkości orzecha włoskiego.Kostkę bulionową rozpuścić w 250 ml wrzącej wody i połączyć z sosem bolońskim.Pulpety włożyć do woreczka,zalać sosem,spiąć końcówkę klipsem i położyć na blaszce.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 60 minut.Zagotować 3 szklanki wody,dodać smalec,sól,wsypać ryż i gotować przez 20 minut na malutkim ogniu.Na środek talerzy wyłożyć ryż,w około ułożyć pulpety z sosem.Smacznego!
basaii
Natala1210
evita0007
msewka