Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie paprykowym
Cebulę obieramy i siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Opłukaną matkę drobno kroimy. Mięso mieszamy z jajkiem, cebulą, czosnkiem, połową natki, solą, pieprzem i papryką. Formujemy 8 kulek. Zagotowujemy 2 szklanki wody, lekko solimy, wsypujemy vegetę i wkładamy pulpety. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. Z mąki pszennej i masła robimy jasną zasmażkę, rozprowadzamy śmietaną, a następnie szklanką wywaru z pulpetów. dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z 2 łyżkami wody i keczupem, przyprawiamy papryką, solą i cukrem. Gotujemy jeszcze 5 minut. Pulpety przekładamy do rondla z sosem. Chwilę razem podgrzewamy. SmaczneGo!