kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 634]

Pulpety w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne pulpety w aromatycznym sosie pieczarkowym. Można je podać z kaszą gryczaną lub ziemniakami. Polecam.

Pulpety w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety w sosie pieczarkowym

Na pulpety :

Na sos :

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie pieczarkowym
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki na pulpety wkładamy do miski i dokładnie mieszamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety. Jeśli masa jest za sucha dolewamy kilka łyżek wody. Pulpety obsmażamy na rozgrzanym oleju.

Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. W międzyczasie obieramy pieczarki i kroimy w kostkę, a następnie smażymy na maśle przez około 5 minut.

Do gotującej się wody wkładamy pulpety i pieczarki, gotujemy przez 10 minut, wsypujemy przyprawy i wlewamy śmietanę, zagotowujemy.
Pulpety w sosie pieczarkowym
Do miski wkładamy wszystkie składniki i mieszamy.
Pulpety w sosie pieczarkowym
Na rozgrzanym oleju smażymy przygotowane pulpety.
Pulpety w sosie pieczarkowym
Na maśle smażymy obrane i pokrojone pieczarki.
Pulpety w sosie pieczarkowym
Do ugotowanych pulpetów i pieczarek wlewamy śmietankę.

Tagi:

danie mięso