kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowo-paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pomysł na mięso mielone. Mała odmiana od tzw kotletów mielonych. Polecam każdemu. Moja rodzina uwielbia tą potrawę.

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowo-paprykowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowo-paprykowym

 

 

 

 

  • 2 sosy pomidorowo paprykowe
  • marchewka
  • papryka np czerwona
  • mała cebula
  • garść siekanego koperku

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowo-paprykowym
Mięso mielone mieszamy z odciśnięta z mleka kajzerką, jajkiem, solą, pieprzem, czosnkiem. Wyrabiamy dokładnie rękoma. Z mięsa formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Uformowane pulpeciki obtaczamy w mącepulpeciki gotujemy w wodzie osolonej z dodatkiem łyżki oleju, zielem angielskim i liściem laurowym. Po wypłynięciu ok 10 minut. Wyciągamy łyżką cedzakową odstawiamy na chwilę. Do garnka wlewamy ok litr wody rozpuszczamy dwa sosy, na tarce o grubych oczkach ścieramy marchewkę, cebulę i paprykę (wcześniej obrane i umyte) przekładamy do garnka z sosem , gotujemy na małym ogniu ok 10 min. Do sosu przekładamy pulpety i gotujemy ok 10 min. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowo-paprykowym
mięso mielone mieszamy z odciśnięta z mleka kajzerką ,jajkiem,solą,pieprzem,czosnkiem .Wyrabiamy dokładnie rękoma
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowo-paprykowym
z mięsa formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowo-paprykowym
uformowane pulpeciki obtaczamy w mące
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowo-paprykowym
pulpeciki gotujemy w wodzie osolonej ,z dodatkiem łyżki oleju zielem angielskim i liściem laurowym .Po wypłynięciu ok 10 minut