Ankha

Ankha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

pulpety w sosie szczawiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Udany eksperyment kulinarny, smakował całej rodzinie

pulpety w sosie szczawiowym

Składniki:

pulpety w sosie szczawiowym

 

 

Sposób przygotowania:

pulpety w sosie szczawiowym
Mięso,w tym wypadku wieprzowe, przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki - pokrojoną drobno cebulę, jajko,ser, kaszę i przyprawy. Połączyć mieszaninę wyrabiając kilka minut. Formować pulpety, obtaczać je w mące lub bułce a następnie obsmażać na malej ilości tłuszczu.
Przełożyć do rondla,podlać ciepłą wodą tak by pulpety były całkowicie zanurzone. Wrzucić liść laurowy i parę ziarenek ziela angielskiego.
Gotować na małym ogniu 15-20 minut. Po tym czasie dodać posiekany szczaw. Po kilku minutach gdy szczaw odda swój smak zagęścić mąką i śmietaną (jogurtem) Przyprawić solą, pieprzem.