kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Pulpety z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pulpety z kapustą smakują inaczej...

Pulpety z kapustą

Składniki:

Pulpety z kapustą

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z kapustą
Zemleć mięso, cebulę, ząbek czosnku i kapustę oraz namoczoną i odciśniętą bułkę. Dodać jajko, przyprawy oraz łyżkę keczupu i łyżkę musztardy. Dokładnie wyrobić masę i zrobić pulpety. Obtoczyć w tartej bułce i obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody, 1 kostkę rosołową, podsmażoną cebulę i pomidory bez skórki. Gotować na wolnym ogniu około 1/2 godziny. Zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką i dużą ilością pokrojonego drobno kopru. Podawać z ziemniakami i surówką.