edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 154]

Pulpety z kaszy jaglanej i szpinaku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pulpety z kaszy jaglanej z dodatkiem szpinaku, sera żółtego mozzarella, suszonych pomidorów w sosie pomidorowym.

Pulpety z kaszy jaglanej i  szpinaku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety z kaszy jaglanej i szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z kaszy jaglanej i szpinaku
1. Kasze jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy szpinak oraz ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Podsmażymy wszystko razem około 5 minut.

3. Ostudzoną kaszę jaglaną przekładamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki: szpinak, starty ser żółty, suszone pomidory, jajko, bułkę tartą oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.

4. Formujemy w kształt kulek i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

5. Przygotowujemy sos: pomidory w puszce przekładamy na patelnie, dodajemy 2 ząbki czosnku, doprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Chwilę przesmażamy razem. Do tak przygotowanego sosu dodajemy pulpety.
Pulpety z kaszy jaglanej i  szpinaku
kasze jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu
Pulpety z kaszy jaglanej i  szpinaku
szpinak wraz podsmażona cebulką oraz czosnkiem podsmażamy razem
Pulpety z kaszy jaglanej i  szpinaku
dodajemny pokrojone pomidory suszone oraz ser
Pulpety z kaszy jaglanej i  szpinaku
dodajemy jajko oraz bułkę tartą i doprawiamy solą i pieprzem