rozwodka01

rozwodka01

Szef Kuchni
[Przepisów: 105]

Pulpety z kaszy manny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pulpety z kaszy manny podawać jako dodatek do zup lub jako danie główne do mięs z sosami, np. koperkowym, pomidorowym

Pulpety z kaszy manny

Składniki:

Pulpety z kaszy manny

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z kaszy manny
Mleko zagotować z wodą, posolić, zdjąć z ognia, stopniowo wsypywac kaszę, stale mieszając, gotować, aż się rozklei. Masło utrzeć z żółtkami. Koperek drobno posiekać, dodać do żółtek i wystudzonej kaszy. Białka ubić na pianę, ostrożnie wymieszać z masą, doprawić. Masę wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, zrobić wałek o średnicy 3 cm, pokroić na kawałki i formować z nich kulki. Wrzucać je na osolony wrzątek, gotować około 5 minut od momentu zagotowania.