Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Pulpety z ryb

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podawać przybrane warzywami z wywaru, z dodatkiem ryżu i sosu koperkowego lub z zupą cebulową jako jedno z dań kolacji wigilijnej.

Pulpety z ryb

Składniki:

Pulpety z ryb

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z ryb
Umyte warzywa, cebulę i koperek oczyścić i opłukać. Czerstwą bułkę pokrajać, namoczyć w mleku. Drobno pokrajaną cebulę lekko podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, część koperku drobno posiekać. Filety, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć w maszynce. Pokrajane w talarki warzywa zagotować z dodatkiem gorącej wody i przypraw w szerokim rondlu. Przygotować masę mieloną jak na roladę, z dodatkiem koperku. Masępodzielićna8części i w zwilżonych dłoniach ukształtowaćkule,anastępnielekko je spłaszczyć.Pulpety włożyć do posolonego wywaru i bardzo wolno gotować 15-20 min. Ugotowane pulpety wyjąć łyżką cedzakową, odsączyć z resztek wywaru.