Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Puszyste schabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

apetyczne kotleciki schabowe

Puszyste schabowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Puszyste schabowe

 

 

Sposób przygotowania:

Puszyste schabowe
Schab kroimy na 2 centymetrowe plastry, następnie dość cienko rozbijamy i nacieramy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem po obu stronach mięsa. Czosnek włoski w oleju kroimy w cienkie plasterki i ściśle obok siebie układamy na całej powierzchni każdego z kawałków mięsa. Na 1 kotlet przypada około 5 ząbków czosnku.Ser ucieramy na wąskich oczkach, a następnie obficie posypujemy nim kotlety po stronie czosnku - dociskamy ręką. Jajko należy rozbełtać i panierujemy w nim, a następnie w bułce tartej każdy kotlet. Na patelni rozgrzewamy olej.. Na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach smażymy kotlety i gotowe. Aromatyczne i smaczne
Puszyste schabowe
Czosnek włoski w oleju kroimy w cienkie plasterki i ściśle obok siebie układamy
Puszyste schabowe
.Ser ucieramy na wąskich oczkach, a następnie obficie posypujemy nim kotlety
Puszyste schabowe
Etap 3