Sposób przygotowania:
Puszysty omlet
Białka ubijamy miskerem na piane. W osobnym naczyniu łaczymy żółtka, make, mleko i sól. Gdy połacza się w jednolitą masę wlewamy do białek i dalej miksujemy. Wylewamy na dużą patelnię i smażymy jak naleśniki z obu stron.
Kiełbase kroimy na drobno, również cebulę i pieczarki- podsmażamy na patelni (ja zawsze dodaję harissę, może być też np. chilli)
Przygotowujemy sos z czosnku ok. 3-4 ząbki, ketchupu i majeranku.
Na upieczonego omleta wykładamy podsmażony farsz i posypujemy serem. Nadal zapiekając polewamy sosem.
Kiełbase kroimy na drobno, również cebulę i pieczarki- podsmażamy na patelni (ja zawsze dodaję harissę, może być też np. chilli)
Przygotowujemy sos z czosnku ok. 3-4 ząbki, ketchupu i majeranku.
Na upieczonego omleta wykładamy podsmażony farsz i posypujemy serem. Nadal zapiekając polewamy sosem.