Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Puszysty omlet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny, puszysty omlet moze być alternatywa dla pizzy

Puszysty omlet

Składniki:

Puszysty omlet

 

 

Sposób przygotowania:

Puszysty omlet
Białka ubijamy miskerem na piane. W osobnym naczyniu łaczymy żółtka, make, mleko i sól. Gdy połacza się w jednolitą masę wlewamy do białek i dalej miksujemy. Wylewamy na dużą patelnię i smażymy jak naleśniki z obu stron.

Kiełbase kroimy na drobno, również cebulę i pieczarki- podsmażamy na patelni (ja zawsze dodaję harissę, może być też np. chilli)

Przygotowujemy sos z czosnku ok. 3-4 ząbki, ketchupu i majeranku.

Na upieczonego omleta wykładamy podsmażony farsz i posypujemy serem. Nadal zapiekając polewamy sosem.