Sposób przygotowania:
Pyszna, szybka pizza na cienkim spodzie
Zrobić zaczyn z 1/4 szkl. ciepłej wody, drożdży, 1 łyżki mąki i pół łyżeczki cukru. Rozmieszać i odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. W tym czasie obrać, umyć i ugotować pieczarki. Pokroić cebulę, paprykę, salami lub wędlinkę. Kukurydzę odsączyć. Warzywa zeszklić na łyżce masła, dodać ugotowane pieczarki, szynkę, przyprawę do pizzy z 1 i 1/2 łyżeczki musztardy, na koniec kukurydzę. Wymieszać i odstawić. W misce wymieszać pozostałe składniki na ciasto, wlać rozczyn i zagnieść ciasto. Odstawić na 10 min. Po odczekaniu rozwałkować cienko, ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Zostaw grubsze brzegi. Nałóż sos, następnie farsz. Piec w nagrzanym piekarniku prez około 20 minut. 10 min. przed ,,końcem" posyp żółtym serem. Po upieczeniu wyciągnij i jedz.;-)Smacznego!
msewka