Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto Mocca
Na sam początek dzielimy składniki na trzy części. Białka ucieramy, dodajemy cukier i nadal ucieramy. Następnie dodajemy żółtka i nadal ucieramy. Łyżką należy wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
Powstałą masę przekładamy na wysmarowane margaryną brytfanny. Pieczemy trzy takie same biszkopty.
Tabliczkę czekolady roztapiamy nad kąpielą wodą. Studzimy. Przygotowujemy kawę rozpuszczalną i mieszamy z przygotowaną żelatyną (jak podano na opakowaniu), mieszamy, studzimy.
Śmietanę ucieramy, dodajemy do niej cukier puder i śmietan fixy. Dodajemy przestudzoną kawę z żelatyną i roztopioną czekoladę. Ucieramy.
Połowę masy wykładamy na 1 biszkopta. Kolejno dzielimy masę i przekładamy kolejne części. Wszystkie składniki na polewę wkładamy do garnka i roztapiamy na palniku.
Wykładamy polewę na ciasto. Odkładamy w zimne miejsce na ok. 1 godzinę. Smacznego
Powstałą masę przekładamy na wysmarowane margaryną brytfanny. Pieczemy trzy takie same biszkopty.
Tabliczkę czekolady roztapiamy nad kąpielą wodą. Studzimy. Przygotowujemy kawę rozpuszczalną i mieszamy z przygotowaną żelatyną (jak podano na opakowaniu), mieszamy, studzimy.
Śmietanę ucieramy, dodajemy do niej cukier puder i śmietan fixy. Dodajemy przestudzoną kawę z żelatyną i roztopioną czekoladę. Ucieramy.
Połowę masy wykładamy na 1 biszkopta. Kolejno dzielimy masę i przekładamy kolejne części. Wszystkie składniki na polewę wkładamy do garnka i roztapiamy na palniku.
Wykładamy polewę na ciasto. Odkładamy w zimne miejsce na ok. 1 godzinę. Smacznego