Sposób przygotowania:
Pyszne domowe leczo
1 Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
2 Kiełbasę, paprykę, cukinię, pokroić.
3 W rondlu rozgrzać olej, zeszklić cebulę i dodać kiełbasę, podsmażyć. Następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki.
4 Pomidory z puszki, paprykę, cukinię, przecier pomidorowy, drobno posiekany czosnek dodać do cebuli z kiełbasą, zalać 1 szklanką wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie i dusić do miękkości na wolnym ogniu.
10 minut przed końcem duszenia dodać przyprawy.
2 Kiełbasę, paprykę, cukinię, pokroić.
3 W rondlu rozgrzać olej, zeszklić cebulę i dodać kiełbasę, podsmażyć. Następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki.
4 Pomidory z puszki, paprykę, cukinię, przecier pomidorowy, drobno posiekany czosnek dodać do cebuli z kiełbasą, zalać 1 szklanką wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie i dusić do miękkości na wolnym ogniu.
10 minut przed końcem duszenia dodać przyprawy.