Sposób przygotowania:
Pyszne mięso na zimno
Mięso myjemy i wkładamy do dopasowanego garnka- nie może być za duży, najlepiej, żeby mięso było niewiele mniejsze od garnka. Zalewamy wodą, tak, żeby mięso było zakryte, a musimy pamiętać, że podczas gotowania mięso zmieni swoją formę. Dodajemy wszystkie przyprawy, musztardę najlepiej jest rozpuścić wcześniej w wodzie i wszystko zagotowujemy na małym ogniu. Gotujemy 10 minut- wyłączamy gaz i odstawiamy do wystudzenia. Nie wynosimy w chłodne miejsce, mięso studzimy bardzo powoli. Odstawiamy na minimum 12 godzin, a po tym czasie powtarzamy czynność- gotujemy 10 minut, wolno studzimy w zalewie. Dopiero po upływie kolejnych 12 godzin wyjmujemy z zalewy, odstawiamy do ocieknięcia i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Proste, prawda?? Smacznego:)
Nina W.
reanja
zgadzam sie z Tobą, szczególnie ten schab w ziołach jest pyszny- a wędliny z sklepu to tylko podróbka wędliny