Sposób przygotowania:
Pyszne paszteciki na słodko
Przygotować farsz ; twaróg przemielić lub dokładnie rozetrzeć widelcem razem z żółtkiem. Posłodzić do smaku. Teraz pora na ciasto. Do sporej miski wlać mleko,dodać mąkę, jajko , olej i sól, oraz wkruszyć drożdże. Wymieszać starannie. Ciasto rozwałkować. Pokroić na kwadraty. Z tych proporcji powinno wyjść około 12-14 kwadratów. Na każdy z nich nałożyć farsz. Zawinąć paszteciki i ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Pozostawić do wyrośnięcia około pół godziny.Posmarować każdy z pasztecików żółtkiem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 minut, aż będą ładnie zarumienione. Można dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego!