gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Pyszne pulpeciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszne i pulchne pulpeciki

Pyszne pulpeciki

Składniki:

Pyszne pulpeciki

 

Sposób przygotowania:

Pyszne pulpeciki
Schab myjemy i mielimy przez maszynkę do mielenia mięs, mięsko przekładamy do naczynia dodajemy namoczoną w mleku bułkę i wino. Pietruszkę i czosnek siekamy i dodajemy do mięska. Całość przyprawiamy solą i pieprzem i wyrabiamy rękoma. Z gotowego mięska formujemy pulpeciki i maczamy w jajku i bułce tartej. Tak zrobione puplety smażymy na rozgrzanym oleju pod przykryciem. Pulpety można podać z sosem pomidorowym.
Smacznego