Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pyszne skrzydełka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gotowe skrzydełka wykładać na talerze

Pyszne skrzydełka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pyszne skrzydełka

 

  • skrzydełka -1 kg
  • cebula -2 szt
  • pieczarki -0,5 kg
  • ryż -2 szkl
  • masło -3 łyżki
  • woda -4 szkl
  • sól i pieprz
  • ketchup ostry -2 łyżki
  • wegeta -2 łyżki
  • czosnek -1 ząbek
  • cukier -1 łyżka

Sposób przygotowania:

Pyszne skrzydełka
Blachę wyłożyć folią aluminiową. Wysypać ryż surowy na blachę. Skrzydełka przed położeniem na blachę, podsmażyć na złoty kolor na tłuszczu, ułożyć na ryżu. Cebulę obrać, pokroić w plastry, ułożyć na skrzydełkach. Pieczarki umyć, osączyć, pokrajać w plastry. Następnie przygotować zalewę: Do garnka wlać wodę, dodać sól i pieprz, ketchup, czosnek posiekany, cukier, masło i wegetę, zagotować. Gotową zalewą polać skrzydełka, wstawić do piekarnika na 1godz i 15 minut w 190 stop.
Pyszne skrzydełka
Ryż rozsypany na blasze, ułożone na ryżu podsmażone w tłuszczu skrzydełka
Pyszne skrzydełka
Na ryżu, podpieczonych skrzydełkach, została ułożona w plastrach cebula
Pyszne skrzydełka
Ryż, skrzydełka, cebula, pieczarki, wszystko zostało zalaną zalewą, przygotowane do pieczenia

Tagi:

ryż