Sposób przygotowania:
Pyszne śniadanko
wszystkie warzywa kroimi wg uznania ale najlepiej bardzo drobno aby powstała jakby sałatka, do sałatki dodajemy sos zlozony z 3 łyżek jogurtu greckiego, 2 ząbków czosnku oczywiście wyciśniętego przez praskę, soli, pieprzu, pół łyżeczki cukru bazylii jeśli sos jest mało kwaśny polecam dodać odrobine soku z cytryny.
Jajka gotujemy w koszulkach do wody musimy dodać odrobine octu lub soku z cytryny aby bialko się ładnie ścieło, pamietajcie o tym że żółtko musi być płynne.
W tym samaym czasie kromki bagietki lub chleba co kto woli nacieramy czornkiem polewamy oliwą i tostujemy na patelni aż stana się chrupiące
na talerz najlepiej do liścia sałaty nakładamy sałatke która jest połączona z sosem, na wierzch ukladamy jajka i rozcinamy żółtko aby wypłynęło , oczywiście danie zajadamy z grzankami. Życzę smacznego.
Jajka gotujemy w koszulkach do wody musimy dodać odrobine octu lub soku z cytryny aby bialko się ładnie ścieło, pamietajcie o tym że żółtko musi być płynne.
W tym samaym czasie kromki bagietki lub chleba co kto woli nacieramy czornkiem polewamy oliwą i tostujemy na patelni aż stana się chrupiące
na talerz najlepiej do liścia sałaty nakładamy sałatke która jest połączona z sosem, na wierzch ukladamy jajka i rozcinamy żółtko aby wypłynęło , oczywiście danie zajadamy z grzankami. Życzę smacznego.
albertynka