Sposób przygotowania:
Pyszne tajskie filety z ryby
Na początku filety opłukać i pokroić w grube ok.2 cm paski.
Papryczkę chili, czosnek, świeżą kolendrę i ziarenka kolendry rozetrzeć na gładko.
Następnie dodać kurkumę, pieprz, sos rybny, mleko kokosowe i jajko i wszystko razem dokładnie wymieszać. Do tego celu najlepiej użyć miksera lub blendera.
Kawałki ryby zamoczyć dokładnie w tak powstałej mieszance a następnie obtoczyć w mące ryżowej.
Filety gotować na parze ok. 15 minut. Po tym czasie wyjąć rybę i układać na talerzach.
Najlepiej będzie smakowała z ryżem i sałatką ze świeżych warzyw.
Smacznego.
Papryczkę chili, czosnek, świeżą kolendrę i ziarenka kolendry rozetrzeć na gładko.
Następnie dodać kurkumę, pieprz, sos rybny, mleko kokosowe i jajko i wszystko razem dokładnie wymieszać. Do tego celu najlepiej użyć miksera lub blendera.
Kawałki ryby zamoczyć dokładnie w tak powstałej mieszance a następnie obtoczyć w mące ryżowej.
Filety gotować na parze ok. 15 minut. Po tym czasie wyjąć rybę i układać na talerzach.
Najlepiej będzie smakowała z ryżem i sałatką ze świeżych warzyw.
Smacznego.