Sposób przygotowania:
Pysznotka ze śliwkami
Przygotować galaretkę, odstawić do lekkiego stężenia. CIASTO: do miski dać: margarynę, cukier, żółtka i cukier wanilinowy. Całość dokłądnie utrzeć. Następnie dodać mąkę przesianą przez sito i wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Podzielić ciasto na dwie części. Przełożyć na wysmarowane margaryną brytfanny. Ubić pianę z białek i dodać cukier puder. Podzielić na pół i przełożyć na ciasta na brytfannie. Piec na złoty kolor w 180st. MASA ŚMIETANOWA: przygotować żelatynę jak podano na opakowaniu. Śmietanę 30% ubić, dodać cukier puder, przygotowaną żelatynę i śmietan fix. Wyłożyć na jedno ciasto połowę masy. MUS: Śliwki umyć, pozbawić pestek. Zmiksować dokładnie w blenderze. Wymieszać z tężejącą galaretką. Przełożyć na masę śmietanową na placku (jeśli będzie rzadkie, włożyć na kilka minut do lodówki). Wyłożyć na mus drugą część masy. Przykryć drugim plackiem i posypać cukrem pudrem. Włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Smacznego.