Sposób przygotowania:
Pyszny gulasz z papryką i kukurydzą
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Pokrojone mięso skropić sosem sojowym i odstawić je na 10 minut. Cebulę i paprykę oczyścić i także pokroić w kostkę. Głęboką patelnię rozgrzać, wlać olej i wrzucić na niego mięso. Smażyć na złoty kolor a potem dodać cebulę i jeszcze chwilę smażyć. Następnie wlać bulion i dodać przyprawy i dusić prawie do miękkości mięsa. Potem dodać paprykę i kukurydzę i dusić całość około 5 minut. Mąkę rozrobić z odrobina wody i zagęścić nią gulasz i zagotować. Podawać z makaronem, ziemniakami, kaszą lub pieczywem.
zbysiowa
zewa
ja też a najbardziej z pieczywem.
KasiaJulcia
zewa
:)
monikaT83
zewa
dokładnie, ale w taką pogodę jak tu nie robić gulaszy ? U nas znowu śnieg i mokro.
gusia1000