Sposób przygotowania:
Pyszny gulasz z żołądków drobiowych
Na początku wrzucamy do garnka umyte wcześniej żołądki, pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę, ziele angielskie, natkę pietruszki i przyprawę do Kucharek(jakieś 2 łyżeczki). Wszytko zalewamy wodą i gotujemy ok. 60 minut.
W tym czasie robimy sos.
Na patelni zasmażamy mąkę z masłem.Rozprowadzamy przygotowaną zasmażkę z wywarem z żołądków i zagotowujemy energicznie mieszając, uważając aby nie postały grudki. Następnie dodajemy posiekany koperek.
Kolejnym krokiem jest dodanie śmietany i doprawienie całości solą i pieprzem.
Ugotowane wcześniej żołądki wyjmujemy z wywaru i kroimy w cienkie paseczki.
Pokrojone żołądki wrzucamy do gorącego sosu i mieszamy. Gulasz gotowy!
Smacznego.
W tym czasie robimy sos.
Na patelni zasmażamy mąkę z masłem.Rozprowadzamy przygotowaną zasmażkę z wywarem z żołądków i zagotowujemy energicznie mieszając, uważając aby nie postały grudki. Następnie dodajemy posiekany koperek.
Kolejnym krokiem jest dodanie śmietany i doprawienie całości solą i pieprzem.
Ugotowane wcześniej żołądki wyjmujemy z wywaru i kroimy w cienkie paseczki.
Pokrojone żołądki wrzucamy do gorącego sosu i mieszamy. Gulasz gotowy!
Smacznego.