darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Pyszny indyk z pesto i mozarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepyszne danie - wg uzania podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem

Pyszny indyk z pesto i mozarellą

Składniki:

Pyszny indyk z pesto i mozarellą

 

Sposób przygotowania:

Pyszny indyk z pesto i mozarellą
Pierś umyć, pokroić na małe kotleciki, leciutko rozbić, przyprawić solą i pieprzem, usmażyć. Pieczarki pokroić w plastry i usmażyć na masełku. Kotleciki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarować obficie pesto, dookoła poukładać pieczarki, pokrojone na ćwiartki pomidory. Całość przykryć pokrojoną w plastry mozarellą i zapiekać ok 10 minut. Podawać wedle gustu z ryżem, pieczonymi ziemniaczkami lub jak kto woli:-)))

Tagi:

pesto indyk