Sposób przygotowania:
pyszny królewiec
Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy pod koniec cukier i dalej ubijamy. Do żółtek dodajemy 3 łyżki letniej wody, cukier waniliowy i 5 łyżek cukru zwykłego i ubijamy przez około 5 minut. Na utarte żółtka dodajemy przesianą mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Na to wszystko dajemy białko ubite i mieszamy delikatnie drewnianą łżką. Jak składniki połączą się dodajemy dwie łyżki oleju i meiszamy Biszkopt pieczemy przez ok 30 minut Ciasto kruche : Wsypujemy na stolnicę mąkę, dodajemy żółtka, miód, cukier, kroimy w kawałki margarynę i siekamy nożem z pozostałymi składnikami. Zagniatamy kruche ciasto . Placki pieczemy w blaszce po biszkopcie na złocisty kolor. MASA W półowie szklanki mleka rozrabiamy budynie i mąki , dokładnie mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do gotującego mleka dodajemy masę budyniową i mieszamy aż zgęstnieje. Do gorącego budyniu dodajemy margaryne cały czas ucierając. Przekładanie: Na wystygniety placek miodowy nakładamy połowę masy , przykrywamy biszkoptem, na biszkopt pozostała część masy i na masę drugi placek miodowy. I na ten placek polewamy grubszą warstwę polewy czekolawej