motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Pyszny pasztet wołowo-wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny domowej roboty pasztet

Pyszny pasztet wołowo-wieprzowy

Składniki:

Pyszny pasztet wołowo-wieprzowy

 

Sposób przygotowania:

Pyszny pasztet wołowo-wieprzowy
Mięso wraz z suszonymi grzybami oraz marchewką, pietruszką i cebulą oraz liśćmi i zielem angielskim ugotować do miękkości. Wszystko wyjąć i w wywarze zamoczyć bułki kajzerki. Wszystko razem zmielić dwa razy w maszynce o drobnych oczkach. Zmieloną masę posolić do smaku, doprawić gałką muszkatołową. Formę wysmarować smalcem i opruszyć bułką tartą. Na dnie formy ułożyć plasterki boczku. Nałożyć do formy masę i polać jeszcze pozostałym wywarem. Pasztet piec 60 minut w temperaturze 200 stopni. Ostudzić w formie. Na drugi dzień spożywać.