Sposób przygotowania:
Pyszny piernik z orzechami mielonymiWykonanie piernika z orzechami mielonymi :
Ubijamy jaj z ksylitolem na puch. Dodajemy rozpuszczoną i ostudzona margarynę ( nadal miksujemy). Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia sodę i błonnik kakaowy ( nadal miksujemy) Dodajemy przyprawy korzenne , miód , orzechy i mieszamy już łyżką. 
Formę 12x22 smarujemy margaryną i obsypujemy mąką. Przekładamy ciasto do formy. 
Pieczemy piernik w 180 stopniach koło godziny ( sprawdzamy patyczkiem czy czasem się nie upiekło wcześniej) Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy polewą .
Wykonanie polewy:
Do garnka wkładamy czekoladę połamaną , wlewamy napój sojowy i rozpuszczamy na małym ogniu. Lekko ostudzoną polewamy piernik.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
